SEO Uyumlu Tanıtım Yazısı Nasıl Yazılmalıdır?

SEO uyumlu tanıtım yazısı, bir web sitenin arama motorlarında “hedef anahtar kelime” aramasında ilk sıralara çıkmasını en çok etkileyen unsurdur. Bu nedenle tanıtım yazılarının SEO uyumlu olması gerekir.

Birçok platformda paylaşılıp web sitenize ziyaretçi çekebilmek için hazırlanan bu makaleler genel itibari ile düz makaleler ile karıştırılsa da aslında iş biraz daha farklıdır. SEO uyumlu tanıtım yazıları normal makalelerden bir tık üst konumdadır ve bu yazılar aynı zamanda sizin için referans olabilmektedir. Bu makalelerin kullanımı, kullanım sıklığı, nerede ve ne şekilde kullanıldığı oldukça önemlidir.

Web sitelerinin tanıtılması yolunda birçok yol ve seçenek vardır ancak bunlar içinde en etkili olan ise tanıtım yazılarıdır. Peki, bu noktada şöyle bir soru soracak olursak eğer: Doğru tanıtım yazısı nasıl yazılır? İşte bu sorunun cevabını pek az kişi verebilir. Yazılarınız SEO uyumlu ve kullanıcı dostu olduğu vakit sitenizin trafiğini arttırabilecek olan organik ziyaretçiler çekebilir ve bu sayede HİT oranınızı da arttırabilirsiniz. Bunun dışında pek tavsiye etmediğimiz ve sıklıkla yapılan hata ise doğru olmayan yöntem ve teknikler uygulamaktır. Bu çalışmada ısrar ettiğiniz taktirde ise siteniz spam durumuna düşebilir. Bizde hazırladığımız bu yazımızda en doğru şekilde tanıtım yazısı nasıl yazılır bilgi vermeye çalışacağız. İlk olarak tanıtım yazısı ne kadar önemlidir bundan başlayalım.

1-Tanıtım Yazısı Ne Kadar Önemlidir?

Tanıtım yazılarını özellikle webmasterler çok sıklıkla kullanmaktadır. Bundan dolayı doğru bir şekilde yazılabilmesi oldukça büyük bir önem arz etmektedir. Sürekli olarak karışık, hatalı ve bozuk yazılar kullanmanız demek bir süre sonra Google gözünden düşeceğiniz anlamına gelmektedir. SEO’nun temelinin tanıtım olduğu düşünülürse bu tür bir hata asla hoşumuza gitmeyecektir. Bu yüzden SEO uyumlu tanıtım yazısı yazmak oldukça büyük bir önem arz etmektedir.

Bu alanda özgün olmak, yaratıcı yazılar hazırlamak herkesin yapabileceği, hazırlayabileceği bir durum değildir. Ancak şunu da belirtmek gerekir. Eğer bir yerlerde sitenizi tanıtacaksanız o halde kaliteli, özgün ve dikkat çekici bir tanıtım yazısına ihtiyacınız var demektir. Editörü olduğunuz veya sahibi olduğunuz web siteyi en iyi siz tanıdığınız için en uygun tanıtım yazısını da siz hazırlayabilirsiniz. Bundan dolayı siz siz olun üşenip te başkasına güvenerek yazı hazırlatmayın. Kendi işinizi kendiniz yaparsanız daha sağlıklı olacaktır.

2-Tanıtım Yazısı Hakkına Bilinmesi Gerekenler

İlk olarak yazıya başlamadan önce tanıtım yazılarının neden kullanıldığını iyice anlamak gerekmektedir. Sizin amacınız bir şekilde farklı sitelerde kendi sitenizi tanıtarak backlink almak olabilir. Ancak şunu da belirtelim boş içerik demek Google gözünden kesinlikle düşmek demektir ve Google bunu affetmeyecektir. Seo uyumlu tanıtım yazısında hangi sitede veya hangi forumda yayınlarsanız yayınlayın ancak tanıtım yazınız için bir içerik konunuzun olması gerekmektedir.

Gereksiz bir yöntemle sadece övücü cümlelerden oluşan birkaç paragraf ile bir yere varamayacağınızı bilmeniz gerekmektedir ve bu noktada Google da bunu dikkate almayacaktır. Google internet kullanıcılarına fayda sağlayan, kullanıcıları bilgilendiren ve yine kullanıcı odaklı olan içerik ve tanıtım yazılarını dikkate almaktadır.  Bu yüzden tanıtım yazınızı hazırlamadan önce kendinizi Google gözünden değerlendirin ve öyle bir karara varın demek isteriz.

Tanıtım yazınıza başlamadan önce ilk olarak bu alan ile alakalı olarak bir veya birden fazla anahtar kelime belirleyin. Yazınızı hazırlarken ise bu kelimeye odaklanın ve bu kelimeler çerçevesinde makalenizi hazırlayın. Tanıtım yazılarının bölümlerini ise yani başlık, URL, META ve ana içerik bölümlerini SEO uyumlu hale getirebilmelisiniz.

Tanıtım Yazılarında Olması Gereken Özellikler

Birazdan aşağıda yayınlayacağımız kurallara bakarak tanıtım yazınızın ne kadar kaliteli olduğunu öğrenebilir ve buna göre bir değerlendire yapabilirsiniz. Kuralları incelediğiniz taktirde göreceksiniz ki kurallar genel itibari ile kullanıcı odaklı olup, yazıyı okuyan internet gezginleri için faydalı olduğunu anlayacaksınız. Seo uyumlu yazınızda  Bu kurallar elbette ki tüm makaleler için geçerli olabilecek diye bir durum yok ancak aşağıda bulunan bazı maddeler içerik ve makale oluşturmada olmazsa olmazlardandır ve hepsinin ayrı bir önemi vardır.

SEO uyumlu tanıtım yazılarınız ile hem sitenize ziyaretçi çekebilirsiniz hem de ziyaretçilerinizi daha kaliteli bir biçimde yönlendirebilirsiniz bu sayede Google gözündeki kaliteniz de yükselmiş olur sıralamalardaki sıranız da yükselmeye başlar. Tanıtım yazısı nasıl yazılmalıdır ile alakalı olarak aklınıza takılan tüm soruların cevabını aşağıda bulabilirsiniz.

3-Yazının Başlığı

Başlığı seçerken oldukça dikkatli olmalısınız ve başlık içinde de anahtar kelimeniz geçmelidir. Anahtar kelimenizin kullanımına göre başlık içinde en başta, başlık ortasında veya başlığın sonunda anahtar kelimenizi kullanabilirsiniz. İlk olarak ana başlıkta kullandığınız anahtar kelimenizi daha sonra içerik içinde de Seo uyumlu yazınızda alternatif olarak kullanabilirsiniz. Ancak şunu da unutmayınız sadece anahtar kelimelerden oluşan başlıklar da pek faydalı olmamaktadırlar. İçeriğiniz hakkında net bilgi veren, kullanıcı odaklı bir başlık seçilmelidir ve rakip sitelerinkine benzer başlıklar kullanılmamalı veya taklit edilmemelidir.

4-URL Seçimi

Yayın URL’nizi olduğu kadar sadeleştirin ve kullanıcı odaklı hale getirin. Başlık içinde ve, ama gibi bağlaçları kullanmayın çünkü bunlar fazlalık olarak görünmektedir.

5-META Seçimi

Yazının açıklama kısmı diyebileceğimiz metayı özenle hazırlamanız gerekmektedir. İçinde anahtar kelime bulunan ve bu anahtar kelimeyi açıklayan bir meta seçmeniz oldukça faydalı olacaktır. Açıklama kısmı da tanıtım yazınızın içeriğini yansıtmalı ve kullanıcı odaklı olmalıdır.  Yazı etiketleri kısmı da oldukça önemlidir diyebiliriz ve kesinlikle anahtar kelimeler içermelidir. Etiket kullanımı ise oldukça detaylı bir konu olduğu için buna dikkat edilmeli ve gereksiz, fazla etiket kullanımından her zaman kaçınmalıdır.

6-Ana Makale

Tanıtım Yazısı Kelime Sayısı: Tanıtım yazılarında genel olarak 300 kelime altına düşmemeye çalışınız ve bu konuda da dikkatli olunuz. Seo uyumlu yazınızda genel olarak belirlenen 300 kelime sayısı hep 300 kelimelik olacak diye bir kural koymamaktadır bu yüzden kimi zaman bu sayıyı aşmanız gerekmektedir. Diyelim ki sitenize düzenli olarak makale ve tanıtım yazısı girişi olmaktadır ve tüm yazılarınız ise 300 kelimeden oluşmakta sizce bu doğal olarak görünebilir mi?  100 kelimeden oluşan tanıtım yazısı Google tarafından faydalı olarak görülmediği için minimum 300 kelime olarak düşünülmüştür. Fakat siz 300 kelime üzeri tanıtım yazısı girecek olursanız bu daha faydalı olacaktır.

İçerik Başlıkları: Heading Tag denilen etiketleri doğru şekilde kullanmaya özen göstermelisiniz. Her yazıda kesinlikle bir adet H1 uygun şekilde kullanılmak şartıyla H2, Yine uygun şekilde kullanılmak şartı ile H3 ve H4 etiketleri bulundurulmalıdır.

Anahtar Kelime: İşte bu nokta bir nevi tanıtım yazınızın kalitesini belirlemektedir. Yazının uzunluğuna göre değişse de siz en fazla 3 adet anahtar kelime kullanmaya çalışın. Kimi SEO uzmanlarına göre ise her yazıda sadece bir adet anahtar kelime kullanılması yeterli olmaktadır. Bu noktada anahtar kelimeleri kullanırken de dikkatli olmak gerekmektedir çünkü birbiri ile alakasız olarak kullanılan anahtar kelimeler içeriğin anlaşılmasını güç kılabilir.

Mümkün olduğu kadarı ile ilk cümlenizde anahtar kelime kullanmaya çalışın. İçeriğinize başlarken yani ilk 75 kelime içinde anahtar kelime kullanmalısınız çünkü Google makaleler içinde ilk 100 kelimeye oldukça fazla bir önem vermektedir. İçeriğinizin uzunluğuna göre anahtar kelimelerinizi yayarak SEO çalışmanızı uygulayabilirsiniz. Yani eğer bir paragrafta 4 adet anahtar kelime varsa ve sonraki paragrafta hiç anahtar kelime yoksa bu pek de kaliteli bir içerik sayılmaz bu noktada en mantıklı olan yöntem anahtar kelimeleri yazı içine serpiştirmektir. Seo uyumlu yaznıızda Kullanacağınız anahtar kelimeler kalın, italik veya altı çizili şekilde kullanabilirsiniz bu Google örümceklerinin daha kolay farkına varmasını sağlayacaktır. Seo uyumlu yazı yazmak için tüm anahtar kelimelerinizde bunu uygulayabilirsiniz. Anahtar kelime türevlerini de kullanmaktan çekinmeyin. Tanıtım yazınızın son 100 kelimesinde de anahtar kelimenizin olması büyük önem taşımaktadır. Fakat anahtar kelimenizi kullanabilmeniz için tanıtım yazınızı uzatmanın da bir mantığı yoktur.

Anahtar Kelime Oranı: Anahtar kelime oranını genel olarak rekabet belirlemektedir. Yazınız ister 300 kelime ister 1000 kelime olsun anahtar kelime oranının sabit bir değer vardır ve buna uyulmalıdır bunun en önemli nedeni ise Google yazınızın ne ile alakalı olduğu bilsin. Fakat dikkatli olmak gerekir çünkü bunun sonucu olarak spama da düşebilirsiniz. Rekabete göre anahtar kelime oranınızı %3 veya %4 olabilir.

Kurallar bunlardır ve kurallara uyduğunuz taktirde başarılı olmanız kaçınılmazdır fakat bu noktada birkaç tavsiye daha vermek isteri. Tanıtım yazınızı hazırlarken kesinlikle özgün olun. Seo uyumlu  yazınızı belki kendiniz hazırlıyor olabilirsiniz ancak bu yazının özgün olup olmadığını ifade etmez bu yüzden tanıtım yazınızı gözden geçirmeyi ve araçlar ile kontrolünü yapmayı unutmayın. Yaptığınız kontroller sonucunda yazınızın ne kadar özgün olduğunu veya benzer noktaları tespit edip düzenleme yapabilirsiniz. Bir diğer husus ise yazmış olduğunuz tanıtım yazısını başka bir yerde daha paylaşırsanız bu direkt olarak kopya içerik muamelesi görecektir. Kopya içerikler ise siteye en büyük zararı vermektedir.

Verdiğimiz bilgiler sonucunda şunu belirtmek istiyoruz. Tanıtım yazısı yazma işi basit bir iş değildir ve piyasada hazırlanan ve oldukça az bir para karşılığı üretilen tanıtım yazıları yukarıda vermiş olduğumuz kurallara pek uymamaktadır. Şunu unutmayın hiç kimse sitenizi sizin kadar önemsemez ve bu nedenle SEO uyumlu tanıtım yazısını siz hazırlamalısınız. Bunun içinde herhangi birine ücret ödemeniz gerekmeyecektir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir